Zpráva pro uživatele č.1/2014

Vážení uživatelé,

v souvislosti s instalací poslední verze programu Mzdy 24.00. může dojít k chybě č.5 „Unable to create directory“ (přesný text chyby závisí na verzi Windows) a instalace se nedokončí. Stane se tak v případě, pokud je aktualizační aplikace, která zajišťuje vlastní instalaci, starší než verze 1.8.

Běžně se tato aplikace aktualizuje automaticky na pozadí práce s programem Mzdy, pokud je povolen přístup k internetu. Proces kontroly aktuálnosti a případné stažení aktualizační aplikace se provádí jen několikrát během dne.

Situaci s reinstalací programu Mzdy lze tedy vyřešit buď tak, že necháte Mzdy spuštěné a reinstalaci na verzi 24.00. zkusíte později, nebo si ručně z webu stáhnete poslední verzi aktualizační aplikace následujícím postupem:

  1. V programu Mzdy otevřete kořenovou složku nabídkou 5.5.6.Kořenová složka, otevře se Vám okno Průzkumníka se složkou instalace programu Mzdy, přejdete do podsložky BIN\.

  2. Ukončíte program Mzdy, případně aktualizační aplikaci.

  3. Z webové stránky stáhnete soubor mzup.zip do Vámi zvolené složky nebo přímo do otevřené složky BIN\ (viz výše).

  4. Archiv mzup.zip rozbalíte (přímo v prostředí Windows, Total Commanderem, apod.).

  5. V archivu obsažený soubor mzup.exe o velikosti 303 616 bajtů nakopírujete do složky BIN\ Vaší instalace programu Mzdy (původní soubor v této složce přitom přepíšete).

  6. Spustíte Mzdy a pokračujete v reinstalaci na verzi 24.00.

Za problém se omlouváme a děkujeme za pochopení a trpělivost.

Za kolektiv autorů

Alan Čermák